............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

dilluns, 7 d’abril del 2008

Educació Intercultural

Aquest vídeo ens mostra diverses imatges molt significatives i que semblen alhora oposades entre elles, però la realitat és que depèn de com es miri ja que tots som diferents entre nosaltres però a la vegada iguals, ja que tots som persones que vivim en un mateix món.

Per això hem escollit aquest vídeo, perquè com a docents cal que tinguem molt en compte la interculturalitat i és important que la treballem amb els alumnes, per tal de que aprenguin a través d'aquesta i aprenguin a respectar-la.

3 comentaris:

Júlia Baltrons i Climent ha dit...

La interculturalitat és un factor cada dia més present a les aules catalanes. És per aquest motiu que els mestres tenim la responsabilitat d'aprofitar aquest element.
Crec que aquest vídeo compara de manera molt clara les realitats d'un món com el nostre. Personalment, crec que és un clip molt adequat per a passar a alumnes de Cicle Mitjà per tal que s'adonin de la realitat que vivim dia rere dia.

Estudiant de Psicopedagogia_qametller ha dit...

Com molt bé han dit les meves companyes, es tracta d'un clip que reflecteix de manera molt clara, les grans diferències que separen la nostra realitat amb la de molts altres indrets del nostre planeta. Per aquest motiu, tot i ser un clip força "dur", penso que és ideal per fer un visionat amb l'alumnat de Cicle Mitjà, ja que considero important que vegin la realitat del món que els envolta i així, se sentin afortunats del lloc on es troben i on els ha tocat viure.

...en diuen paradís ha dit...

No cal tapar-nos els ulls vers aspectes que considerem poc agradables. No cal evitar parlar amb els nens i nenes d'allò que ens queda lluny, fora del nostre abans. La realitat és la que ens envolta, d'aprop però també a llarga distància. Tot influeix en el desenvolupament de l'infant i si s'oculta no li aportem cap mena de benefici. Els alumnes han de ser conscients de tot el que succeeix en el món. De la vida i de la mort, de la pobresa i la riquesa... No tot és com ho viuen ells i cal tractar temes així per a què se n'adonin.
Un aspecte molt últil i important és, com deia la Júlia, aprofitar la gran diversitat que tenim dins l'aula atualment. Ja és un pas per començar a tractar algun dels temes que podem veure en aquest video.