............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

dilluns, 7 d’abril del 2008

Ells ho veuen

El present vídeo demostra clarament la notable influència que exercim en els infants que tenim al voltant.

Abans de mestres som persones, i com a tals hem de ser del tot responsables de les nostres actituds. Els nens i les nenes veuen i després actuen, és a dir, miren i fan. És aquest un dels motius pels quals hem de transmetre valors positius. És evident que la família dia a dia educa en valors però hem de tenir en compte que no és l’únic context en que es duu a terme. Els infants resten exposats en la seva vida diària en institucions molt diverses, moltes d’elles encapçalades per adults que únicament s’interessen pels continguts.

Així, he cregut adient adjuntar aquest vídeo en el nostre bloc perquè fa referència a la feina més important que com a futurs mestres tenim al davant. El fet d’educar en valors i d’aprofitar la diversitat de la nostra aula és per a mi una tasca primordial. Especialment, el vídeo va dirigit a docents de Cicle Mitjà ja que és en aquest moment quan els nens comencen a adonar-se de les actituds que els envolten. És en aquest punt quan la sensibilització sobre el tema ha de crèixer de tal manera que ha de passar formar una part essencial de la seva mirada i de la nostra feina.

3 comentaris:

Estudiant de Psicopedagogia_qametller ha dit...

Estic totalment d'acord amb la justificació realitzada per la Júlia. Els adults hem de ser plenament conscients que pels infants, som el seu punt de referència, ens observen i després ens imiten copiant allò que diem o fem, per tant, és important que siguem conscients que en tot moment, ja sigui de manera intencionada o no, estem contribuint a la seva formació. Així, doncs, les nostres accions i la manera de ser i de fer ha de ser en tot moment la correcta.

Anònim ha dit...

Durant per Setmana Santa vaig realitzar el curs de Monitors en el Lleure. Un dia ens van evisar perquè trevassàvem el semàfor en vermell. Ens van explicar que som educadors sempre, i que tothom és aducador: els mestres, els veïns, els comerciants... tots. I que si un nen veu un adult trevessant en vermell, ell també pot arribar-ho a fer.
Aleshores em vaig adonar de com és d'important la manera de fer les coses i que cal pensar-les bé, ja que pots tenir un infant que t'observi.
Com a mestres tenim encara més responsabilitat, i per tant cal tenir molt en compte aquest aspecte.

...en diuen paradís ha dit...

Cal tenir present que estem educant en tot moment com bé han citat les meves companyes. Educar no és tan sols mostrar uns continguts als alumnes, educar és formar a les persones per a la vida. Considero que abans que els continguts escolar es troba l'educació per a ser persones. Aquesta és una tasca que, com a docents hem d'exercir correctament. La societat és repleta de "mala educació" i és important fer que els alumnes se n'adonin d'aquesta i sàpiguen actuar correctament.
Primerament, hem de ser ésser sociables.