............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

dilluns, 7 d’abril del 2008

Papeles Mojados


"És difícil obtenir allò que volem". Per a nosaltres això pot ésser una cosa insignificant ja que disposem de tot o la gran majoria de coses que desitgem tenir. Malgrat tot, no tothom pot dir el mateix.

Amb aquesta cançó, acompanyada del seu respectiu videoclip, demostra que, per alguns, poder aconseguir tan sols una part del que nosaltres tenim els pot costar la vida. És una reivindicació sobre la gran problemàtica actual que, és cert, ara és molt més marcada. Malgrat tot, sempre hi ha sigut present i, si entre tots no ens proposem canviar-ho, aquest problema persistirà. Les ombres enmig de la mar es mantindràn eternament tot cercant un món millor que mai o en molt poques ocasions aconseguiràn tenir.

Així doncs, cal treure'ns la bena dels ulls i trencar amb les desigualtats que, com aquesta, dia a dia ens envolten malgrat que les volguem ocultar. Cal creure que un dia viurem en un món més just on no hi haurà diferències de cap mena. Tots serem iguals. I com a docents hi tenim un paper important.

3 comentaris:

Júlia Baltrons i Climent ha dit...

La present cançó és un clar exemple dels moments en que ens trobem. La immigració és un fenomen que està actuant de manera massiva actualment i els mestres hem d'estar disposats a treure-hi el màxim de profit.
Crec que aquest vídeo tracta molt bé aquest tema i que ha sigut una gran elecció l'introduir-lo en aquest bloc. Potser aquest recurs servirà per a les aules de Cicle Mitjà en tant que es pot utilitzar una cançó que pels alumnes resulta més amè i alhora endinsar-los en un tema com aquest.

Estudiant de Psicopedagogia_qametller ha dit...

Se'ns dubte any rera any l'índex d'immigració augmenta, a la vegada que la realitat escolar cada vegada és més diversa, més intercultural, per tant, és important que els/les docents siguem conscients d'aquesta situació i optem per a treballar-la amb els alumnes com un factor positiu. Tots som iguals, i tots tenim dret a una vida digna. Cal doncs, que desde l'escola es treballi cap a aquesta direcció i en aquests valors d'igualtat, respecte...

Anònim ha dit...

És una cançó preciosa, en la qual la lletra no deixa a ningú indiferent. El primer cop que la vaig escoltar tota, se'm va posar la pell de gallina. Potser per la diferències (econòmiques, socials, polítiques) entre diferents països que el que fan és que uns siguin més privilegiats que d'altres, potser per la crua realitat que exposa,etc.
Aquí hi ha un gran treball per part dels docents, ja que tots som persones amb uns mateixos drets. Per això cal treballar la solidaritat, la tolerància i el respecte entre tots.
Per altra banda pot resultar molt enriquidor treballar les diferents cultures o ètnies, ja que aprens dels demés i amb els demés.