............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

diumenge, 18 de maig del 2008

Internet com a font de coneixement


La xarxa és un dels llocs on els nostres alumnes poden cercar un munt d’informació. Amb recursos com la WebQuest, aquesta informació pot ser treballada de manera fàcil, divertida i entretinguda.

La WebQuest són activitats orientades cap a la investigació en les quals part o tota la informació amb què l’alumnat interactua prové de recursos d’Internet.

L’exemple que es mostra tot seguit doncs, és el d’una WebQuest extreta de l’apartat de Webquests de .XTEC i orientades a l’Educació Primària. Se’n pot fer ús tant per alumnes de Cicle Mitjà com pels de Cicle Superior. Per tant, s’amotlla al cicle que volem treballar a través del nostre bloc.

Aquesta WebQuest es titula “Tan de gust!” i es troba ubicada dins l’àmbit de L’aula d’acollida. Així, doncs, també és encertada per la temàtica que tractem dins el nostre bloc, la diversitat i com treballar-la. “Tan de gust!” té l’objectiu d’aconseguir que tots els alumnes es coneguin més a ells mateixos i entre ells: quins somnis tenen, què pesen, d’on provenen... tot fent ús de diversos recursos propis de l’ordinador, així com d’altres presents a la xarxa.

És molt interessant que hi doneu un cop d’ull ja que pot ser molt útil dins les vostres aules.



http://www.xtec.cat/~gmedina/webquest/intro.htm






Per altra banda, una altra WebQuest d’interès i que té moltes aplicacions diverses és la de “Fem ràdio!”, realitzada pel CEIP Drassanes el qual du a terme una WebQuest pels alumnes d’Educació Primària i ESO, enfocada en l’ús de la ràdio com a recurs didàctic. En ella els alumnes han d’aprendre a fer ràdio. Un cop han assolit aquest primer objectiu, els toca realitzar un programa de ràdio: fer el guió, escollir un tema, gravar-lo... Aquí doncs, és on podem tractar el tema del nostre bloc. Es podria proposar als nostres alumnes treballar la temàtica de la diversitat des d’un programa de ràdio. D’aquesta manera aprendrien a fer ràdio a la vegada que també tractarien el tema principal en el qual ens basem nosaltres dins el nostre bloc.


http://ceipdrassanes.ravalnet.org/webquest/femradio/index.htm



Tot seguit presentem una altra activitat. Aquesta es du a terme a través del recurs JClic, el quals ofereix el portal Edu365 als docents. Aquest rep el nom de "Sant Jordi's Legend" i és interessant perquè treballa la cultura catalana, és a dir, el lloc on viuen ella ara mateix, però a més també es treballa la llengua estrangera, que cada cop és més útil per a conviure i comunicar-nos amb les diferents cultures. Tot seguit en trobeu l'enllaç.

http://clic.xtec.net/db/act_ca.jsp?id=3450




Aquestes són algunes de les propostes que us fem, a les quals s’afegeixen les de les meves companyes. Amb tot podem veure com el tema de la diversitat es pot treballar de moltes i molt divertides formes fent axí que els nostres alumnes aprenguin tot passant-s’ho bé!