............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

diumenge, 18 de maig del 2008

Internet com a font de coneixement

Internet avui en dia és una eina indispensable, i cal que els alumnes en coneguin el seu ús. A més als alumnes els pot resultar motivador treballar amb Internet, ja que és una forma ràpida de buscar informació. Per això cal que es creïn activitats on es treballi amb internet, per tal que siguin conscients de que tot el que troben no és correcte o vàlid. Això pot despertar un esperit crític a l’alumnat.

En relació al nostra bloc, una activitat relacionada amb la multiculturalitat podria ser el treball de contes. Llegint contes d’arreu del món els pot despertar curiositat als alumnes i per tant ganes de conèixer altres cultures i altres persones. En relació a aquesta activitat, he trobat una cacera del tresor:
http://www.xtec.es/~mlluelle/caceres/contes.htm



A més, també una activitat molt interessant és una que he trobat a l’EDU365, que s’anomena “contes a tres”. Els alumnes escriuen una part d’un conte (l’introducció, el nus o el desenllaç) i altres alumnes l’acaben. És una activitat que permet que diferents alumnes de diferents escoles realitzin un conte. Ho trobareu a la pàgina següent:
http://phobos.xtec.cat/se-altmaresme/mod/data/view.php?d=14

..



Si ens centrem en el professorat, he trobat una WebQuest on es treballa la llengua, la interculturalitat i la cohesió social a través de recursos educatius que es poden trobar a Internet. Això pot ajudar als mestres a enfocar el seu ensenyament.
http://www.xtec.es/~cbarba1/web_%20inter/index.htm


...