............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

dijous, 8 de maig del 2008

QUÈ ÉS edu365.cat?

Edu365.cat és el nou servei d'Internet que el Departament d'Educació, a través de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, posa a disposició de tot l'alumnat de Catalunya i les seves famílies.

La informàtica, les comunicacions i els multimèdia ocupen cada cop més i més espais de la vida quotidiana i creix la seva influència en l'àmbit de la formació. Aquestes tecnologies creen noves necessitats, però també ofereixen noves possibilitats per millorar la qualitat de l'educació. Edu365.cat neix amb la voluntat d'aprofitar aquestes oportunitats, oferint als estudiants un conjunt de serveis interactius i personalitzats, accessibles tant des de casa com des de l'escola, que, alhora, contribueixen a potenciar la implicació dels pares i mares en el procés d'aprenentatge i en els estudis dels seus fills i filles.

La posada en marxa d'aquest servei ha de permetre aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i la comunicació per apropar pares, mares, alumnes i professorat i, així, facilitar i potenciar la interacció entre mestres i famílies i millorar la fluïdesa de la comunicació entre tots els actors que juguen un paper decisiu en l'educació. Alhora, edu365.cat ofereix una orientació acadèmica i professional individualitzada a cada alumne i proporciona ajuts per superar els dubtes i les dificultats d'estudi o d'aprenentatge.

Les noves tecnologies proporcionen noves oportunitats que cal explorar i aprofitar, però el seu ús també comporta riscos que cal conèixer i prevenir. És per això que una de les finalitats d'edu365.cat és promoure oportunitats d'ús segur de la xarxa i, alhora, contribuir a comunicar els valors i responsabilitats inherents a l'ús d'Internet.

Edu365.cat és una oferta equitativa i universal per a tot l'alumnat sense cap limitació per raó de sexe, nivell econòmic, lloc de residència, discapacitats o entorn cultural. A més, s'hi pot accedir tots els dies de l'any a qualsevol hora del dia.

Qui es pot fer usuari d'aquest portal?

Poden gaudir del servei d'Internet edu365.cat, l'alumnat de tots els centres docents no universitaris de Catalunya (públics i privats) i les seves famílies. Hauran de seguir, però, les condicions que en regulen l'ús. En primer lloc, l'alumne/a haurà d'omplir i trametre un formulari de sol·licitud d'alta, signat pels seus pares o tutors legals si és menor d'edat, comprometent-se a seguir els requeriments del servei. El pare, mare o tutor legal de l'alumne/a també pot ser usuari registrat del portal i accedir a les eines de comunicació (xat i fòrum), però no a l'escriptori digital ni a l'espai de suport a l'estudi i a l'aprenentatge.

Els centres educatius també poden donar d'alta a l'edu365.cat els seus alumnes a través de l'entorn educampus. És indispensable disposar de l'autorització dels pares o tutors legals en suport paper abans d'accedir a l'aplicatiu per formalitzar el procediment d'alta, sempre que els alumnes siguin menors d'edat. Aquesta autorització cal recollir-la i conservar-la al centre. Podeu utilitzar el model que trobareu a l'adreça http://www.edu365.cat/inscripcio

Quins serveis ofereix als seus usuaris?

El professorat usuari de la XTEC també té accés als espais d'accés reservat de l'edu365 amb el mateix nom d'usuari i la mateixa contrasenya.

Un cop l'alumne està registrat pot usar els espais de treball i els seus aplicatius i trametre sol·licituds de suport a l'aprenentatge. A través del correu electrònic es poden fer demandes personals d'informació, prèvia identificació del sol·licitant. Hi ha, a més, un important fons de contingut públic al qual pot accedir qualsevol usuari d'Internet, independentment de com s'hi connecti. És d'ús lliure l'accés a determinats documents, la consulta a algunes bases de dades i determinats programes d'orientació i materials d'aprenentatge.

La prestació del servei edu365.cat a pares i alumnes durarà mentre aquests últims estiguin matriculats oficialment en un centre d'ensenyament no universitari de Catalunya.

.

Autores:

Queralt Ametller, Júlia Baltrons, Georgina Cuenca i Mònica Feu