............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

diumenge, 18 de maig del 2008

Recursos a la xarxa: presentació d’un portal web





Com bé tots sabem, dins la xarxa existeixen un gran nombre de portals amb recursos i serveis molt variats. Entre ells en podriem destacar el següent:
“El lloc on visc: Atles de la diversidat cultura”. Aquest és un portal web el qual proposa fer un retrat de la diversitat cultural dels països participants (entre ells Espanya), construït entre tots i totes a partir de les vivències i la descripció personal dels estudiants, que caracteritzen la seva pròpia experiència sobre el seu entorn més proper.
Amb aquest Atles doncs es pretén recollir les particularitats pròpies de cada lloc, a partir del criteri i la visió dels propis estudiants, en tot allò que fa referència a aspectes de la geografia física, la cultura, la llengua...
Així, mitjançant el treball conjunt, es vol fomentar la introducció de les TIC a l’aula i crear xarxes geogràfiques i humanes que enforteixin la cooperació, l’intercanvi i l’aprenentatge comú.
Cal destacar que per a formar-ne part és necessari que el centre s’inscrigui dins la mateixa pàgina web.
En ella, en destaquem objectius com ara el de promoure l’elaboració de projectes col·laboratius i cooperatius interescolars, la creació de jocs a Internet i la de jocs de taula tenin com a base el contingut de l’Altes.
En aquest hi trobem una base de dades multimèdia accessible a través d’Internet amb, entre d’altres coses, activitats, unitats didàctiques, webquests, descripcions d’un ofici, una recepta, un problema local... a més de dur a terme trobades presencials dels participants a través de la La Ciutat de la Diversitat.
Entenem l'Atles doncs, com un espai que cerca recollir i agrupar les particularitats pròpies de cada lloc, a partir del criteri i la visió dels mateixos participants, fet que els fa més seu el contingut i la pròpia web.


És realments un portal web interessant i fàcilment aplicable al nostre contingut del bloc ja que, per un costat tractem la diversitat plenament i, a més, el portal va dirigit a nens i nenes de 8 a 17, així, doncs, inclou el grup de Cicle Mitjà al qual va dirigit el contingut del bloc.

La manera d'aplicar-lo a l'aula és molt àmplia. En ella poden publicar els seus treballs sobre la seva cultura, presentant el que fan a l'escola... També es pot fer una recerca per grups de treball sobre diferents països i cercar en ells com viuen, què mengen...

Com podeu veure disposa de moltes utilitats.