............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

dimarts, 6 de maig del 2008

Treballem amb el Kid Pix 1


Elaboració de la proposta: Creació d'un conte

1. Curs al qual s’adreça:

Cicle Mitjà

2. Objectius:

- Conèixer contes d’arreu del món
- Treballar la comprensió lectora
- Desenvolupar les capacitats artístiques
- Millorar l’expressió oral i escrita

3. Àrees curriculars dins les quals s’emmarca:
- Llengua catalana
- Llengua castellana
- Llengua anglesa i/o estrangera
- Educació visual i plàstica

- Medi social i cultural

4. Concreció de la seqüència de treball:
- Sessió 1: se’ls presenta el Kid Pix als alumnes i se’ls hi deixa una estona perquè descobreixin les seves possibilitats. Al cap d’una estona es presenta el treball als alumnes i se’ls hi exposa la metodologia que es seguirà al llarg de les sessions. Es divideix la classe en petits grups de 3 o 4 alumnes, i se’ls reparteix el conte que hauran de treballar. En aquest moment es fa una primera lectura del text per tal de conèixer l’argument d’aquest.
- Sessió 2: cada grup explica als demés el seu conte destacant el que creuen més important i que per tant els servirà per treballar-ho amb el programa. Seguidament a partir d’una taula que haurà preparat prèviament la mestra, realitzen un guió (1) amb el qual estructuren el conte mitjançant diapositives.
- Sessió 3, 4 i 5: els alumnes treballen el conte amb el Kid Pix. (les sessions poden variar en funció de les característiques del conte i del grup classe)
- Sessió 6: presentació i exposició del seu treball i la moralina de la història. Debat del muntatge dels diferents contes.



(1)





Autores:
Queralt Ametller, Júlia Baltrons, Georgina Cuenca i Mònica Feu

4 comentaris:

Laura Díaz ha dit...

La proposta és adequada tant per les àrees proposades, com pel nivel al qual va dirigit. Els objectius són pocs, clars i concrets. L'organització de les sessions és clara i concreta, la qual cosa en facilitaria la seva utilitzaciò. Les activitats que es proposen estan relacionades amb els objectius formulats. Pel que fa al'innovació i originalitat no sér ben bé que dir, és una manera maca de treballar la diversitat cultural a través dels contes. Els materials si que són atractius i de qualitat.

Laura ha dit...

L'activitat que heu el·laborat és molt adequada tant pel nivell educatiu escollit com per les àrees curriculuars que treballa. Es podria fer servir també en el cicle inicial i per treballar les diferents cultures del món mitjançant la lectura de contes.
Els objectius estan definits de manera clara i precissa, però trobo que hi podríeu afegir un objectiu que fes referència al treball amb les Noves Tecnologies i l'ús d'aquestes en les diferents àrees curriculars.
La seqüència de treball està molt ben definida i s'entén correctament quina pauta s'ha de seguir per portar a terme l'activitat.
Totes les activitats proposades queden reflectides en els objectius mencionats, excepte, com ja he dit, l'activitat de treball amb les Noves Tecnologies.
El material utilitzat (els contes i el programa Kidpix) resulten una eina molt útil, innovadora i divertida de trebalar amb els alumnes la comprensió tant oral com escrita, el treball artístic i l'ús de recursos informàtics.
Tot en conjunt ens dona una manera innovadora i original de treballar amb els alumnes diferents àrees curriculars i d'introduir-los en una activitat que haurien de practicar sovint: la lectura.

Anna ha dit...

Felicitats per la proposta.

És una proposta molt ben estructurada, clara, concreta i entenedora. Està molt ben pautada amb diferents sessions per tal que els alumnes vagin coneguent i adquirint competències a l'hora d'utilitzar el programa Kid Pix.

Ofereix una manera diferent de treballar la lectura i l'escriptura i una bona forma de posar en pràctica el treball en grup.

David Montero, Xavier Bruquetas, Albert Elias i Albert Isach ha dit...

La proposta didàctica que han plantejat, treballa en un moment o altre, totes les assignatures en les que es centraven.
Està ben adequat al nivell al qual va adreçat. Tot i això, hi trobo a faltar una mica de dificultat en quan a la creació dels alumnes. En aquesta proposta, els infants tan sols s'han de centrar en reproduïr allò que han llegit.
Els objectius són clars i concrets i les activitats estan ben encaminades a assolir-los.
La seqüència de treball està molt especificada. L'únic punt que no queda prou clar és en les sessions 3, 4 i 5 en les quals s'ha de treballar el conte però no especifica en què consisteix.
La proposta és original perquè poguer reproduïr un llibre en un format diferent resulta interessant, més encara quan hi podem afegir animació.
En quan al material, només puc valorar l'exemple ja que dels llibres amb els que s'ha de treballar no en tenim informació.
En general, és una molt bona proposta, sobretot perquè es centra i està ben adequada a allò que persegueix!