............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

dimarts, 6 de maig del 2008

XTEC: Recursos audiovisuals per docents

.

Després de remenar entre les nombroses propostes publicades a la Xarxa Telemàtic Educativa de Catalunya, n'hem seleccionat dues, les quals s'adiuen amb aquest bloc. Ambdues propostes es dirigeixen a alumnes de Cicle Mitjà i treballen el tema de la diversitat a l'aula amb la incorporació de l'ús de les TIC. Us les presentem a continuació:

.

1. Amb el Mavica a punt!


Aquesta proposta educativa treballa el reportatge en el seu conjunt: entendre què s'entén per reportatge, saber-lo analitzar i finalment, saber-lo elaborar. A la vegada, es pot treballar des de diferents àrees tant en Llengua, Educació Visual i Plàstica, Medi... Hem cregut que aquesta activitat és interessant perquè treballa el reportatge d'una manera més senzilla però sense deixar de banda els aspectes més rellevants d'aquesta tècnica. A més a més, en l'exemple exposat, se centra dur a terme una proposta relacionada amb el lloc on viuen els alumnes. Per altra banda, un aspecte que modificaríem seria el d'enfocar el tema del lloc on viuen des d'una vessant més global per així comparar els diferents països del món i la idiosincràcia. Finalment, creiem interessant el fet de poder concloure aquesta proposta posant en comú cada treball tot acabant amb un debat comparatiu entre les diferents zones tractades.


http://www.xtec.es/audiovisuals/sav/saip03/sessio4/projectes/ses4project2.htm

.

.
2. Fem les paus!


Aquesta segona proposta educativa està enfocada als conflictes bèl·lics i el tractament que en fan d'aquests els mitjans de comunicació. Al mateix temps, busca treballar amb la fotografia com a mitjà de transmissió que provoca sentiments de solidaritat i alhora reflexió. Així, doncs, hem escollit aquesta proposta perquè a més de treballar les TIC, permet que els alumnes coneguin el llenguatge fotogràfic, sàpiguen ser crítics amb la informació que els hi arriba i a la vegada tinguin més coneixements sobre els conflictes bèl·lics arreu del món. Aquesta activitat fomenta la maduració de l'alumne ja que el consciencia de la situació del món que l'envolta.


http://www.xtec.es/audiovisuals/sav/saip03/sessio5/projectes/ses5project2.htm

.

Autores:

Queralt Ametller, Júlia Baltrons, Georgina Cuenca i Mònica Feu