............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

dilluns, 19 de maig del 2008

Internet com a font de coneixement

.
Tenint en compte l’evolució de les tecnologies i la seva importància en la societat de la informació actual, és necessari que des de l’escola es treballi per introduir les TIC com un element més d’aprenentatge, a continuació es citen alguns recursos disponibles a la web per a treballar amb els alumnes la diversitat i la integració de tot l’alumnat.

El primer recurs al qual m’agradaria fer esment és un clic anomenat Nens d’arreu del món. Tracta de la diversitat cultural d’alumnes dins la institució escolar, del que en ella s’aprèn o dels professionals que hi treballen, així com altres aspectes referents al centre educatiu. El link on trobareu l’activitat és el següent:

.

La següent proposta es centra en el camp culinari. Es tracta d’un clic que ens ofereix treballar els aliments, ja siguin primers o segons plats, postres, begudes, etc. així com la possibilitat d’elaborar un menú. És important que els infants aprenguin a discriminar aquells aliments realment importants en la seva dieta diària i per altra banda, aquells que es convenient menjar-los ocasionalment. Aquest recurs es troba a l'enllaç següent:

.

.


Cal destacar que les dues propostes anteriorment esmentades es treballen amb el conjunt de programari lliure JClic. Aquestes han estat extretes de la zona clic, servei que ofereix el Departament d’educació de la Generalitat de Catalunya.


L'últim recurs que adjunto i que considero de gran utilitat especialment per a docents és la web quest següent:

http://alumnadoextranjero.blogspot.com/

En aquest blog s'ofereix tot un repertori d'enllaços i recursos classificats per temes, sobre diferents aspectes d'interès per a l'acollida de l'alumnat nouvingut. Continguts de gran interès en l'escola d'avui on l'atenció a la diversitat és un factor diàri.