............. Treballem la interculturalitat i eduquem en valors
..
..

diumenge, 18 de maig del 2008

Recursos a la xarxa: Educàlia

Dins de la gran xarxa d’Internet trobem una sèrie de recursos i de portals educatius que poden ajudar al professorat en la seva tasca diària.
Per la meva part, us adjunto un portal, l’Educàlia, que crec que és força interessant i que pot ser del vostra ajut a l’hora de programar algunes activitats.

Educàlia és un programa educatiu que Fundació "la Caixa" ha desenvolupat a Internet per a la Comunitat que formen els nens i joves de 3 a 18 anys, les seves famílies i els seus professors. Està basat en una concepció àmplia de l'educació i es caracteritza per ser un web obert ja que compta amb la participació i la iniciativa de tots, interactiu perquè potencia l'intercanvi d'experiències i dinàmic perquè els seus continguts augmenten, progressen i milloren amb la col·laboració de tots. És per a tots aquests motius que he decidit adjuntar el seu enllaç en el nostre bloc. Tot i haver-hi activitats per a tots els cursos d’Infantil i Secundària, és de gran utilitat pel professorat dedicat especialment a Cicle Mitjà de Primària. La seva utilització a l’aula pot anar des de la investigació per comprovar què poden trobar els alumnes en aquest portal fins a realització de moltes de les activitats que hi trobareu.
Amb aquest programa es pretén recolzar els cicles educatius infantil, primària i secundària amb continguts d'interès que fomentin la reflexió i l'anàlisi.Educàlia parteix de la idea que el llenguatge és una facultat humana bàsica i que la comunicació és la millor manera d'adquirir, a més a més de coneixements, capacitat d'anàlisi, de reflexió i de crítica. A través d'activitats, espais de participació i jocs interactius, Educàlia treballa conceptes fonamentals com la solidaritat, el voluntariat, la diversitat, el civisme, la salut, el respecte pel medi ambient o la sensibilització cap a l'art i la creativitat. Per altra banda, un dels seus objectius primordials és el d’afavorir la relació i l'intercanvi entre els membres de la comunitat educativa oferint espais variats de participació i creant un espai comú. Educàlia és un espai de relació que conjuga formació i entreteniment, i en el qual alumnes, professors i pares poden compartir interessos i intercanviar experiències. Al mateix temps, permet potenciar l'ús i el coneixement de les noves tecnologies per al millor aprofitament de les possibilitats que brinda la societat actual.


Per acabar, val a dir que al desenvolupar-se en un mitjà com Internet, Educàlia té la capacitat d'evolucionar i adaptar-se amb gran rapidesa al curs dels nous esdeveniments. Això fomenta que els seus usuaris aprenguin a desenvolupar-se amb més facilitat en la complexa Societat de la Informació, i que es familiaritzin amb les infinites possibilitats de la Xarxa per informar-se, entretenir-se i aprendre.

.


.